Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man anhållen för mordet i Ulricehamn

En man har anhållits misstänkt för mordet på en kvinna i 60-årsåldern i Ulricehamn. Kvinnan hittades död i skogen intill ett motionsspår i tisdags kväll. – Efter ett par intensiva dagar beslutade vi i dag att hämta in en man till förhör, säger Ulla Brehm vid polisen.

Mannen anhölls efter ett åklagarbeslut 16:05 under fredagseftermiddagen efter att ha hämtats in till förhör cirka två timmar tidigare. Enligt polisen är den misstänkte mannen mellan 20-30 år och hemmahörande i Ulricehamns kommun.  

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen meddelar att utredningsarbetet efter mordet fortsatt pågår och spaningsledningen vill i nuläget inte gå in på mer detaljer gällande vad som ligger bakom genombrottet i utredningen. Spaningsledningen uppger också att man fortsatt arbetar efter flera olika teorier kring vad som kan ligga bakom mordet. 

– Utredningen befinner sig ett känsligt läge, säger Lena Matthijs till TT.

Polisens presstalesperson i region Väst, Ulla Brehm, berättar att det under fredagen har hållits ett inledande förhör med mannen. 

– Han hämtades in till förhör och anhölls senare av en åklagare, säger Ulla Brehm. 

Brehm uppger fortsatt att hon i nuläget inte har kunskap om den misstänkte mannen kände offret. Hur mannen ställer sig till misstankarna vill polisen i nuläget inte heller svara på. 

– Det ska hållas fler förhör och det gagnar inte utredningen att i nuläget uttala sig om vad som har sagts i det första förhöret, säger Ulla Brehm. 

Skäligen misstänkt 

Mordet har sedan i tisdags satt skräck i lokalsamhället då en av polisens teorier har varit att kvinnan överfölls av en helt främmande mördare. Polisen gick dagen efter mordet därför ut med en uppmaning till allmänheten att inte gå ut ensamma vid motionsområdet Lassalyckan där kvinnan hittades död intill friluftsområdets milspår. 

LÄS OCKSÅ: Ytterligare förstärkning begärs efter mordet

Så sent som igår uppgav polisen att man saknade spaningsuppslag, men under fredagen har alltså något form av genombrott gjorts då en misstänkt gärningsman har frihetsberövats.

Lena Matthijs som arbetar som polischef i polisområde Älvsborg, där Ulricehman ingår, vill i nuläget inte gå in på hur den misstänkte mannen kopplas till brottet. Mannen är anhållen skäligen misstänkt för mordet vilket är den lägre misstankegraden. 

Den avlidna kvinnan arbetade i Ulricehamns kommun och under torsdagen hölls det bland annat en minnesstund för henne i kommunhuset i staden och kommunfullmäktiges sammanträde senare under dagen inleddes också med en tyst minut. 

Glasögonen ledde fram till kroppen

Polisen har sedan kvinnan hittades död i terrängen lagt stora resurser i jakten på en mördare. Omkring 40 poliser har arbetat med ärendet och även polisens gärningsmannaprofil-grupp har kopplats in i ärendet för att hjälpa utredning att hitta en misstänkt. 

LÄS OCKSÅ: Expertgrupp kallas in efter mordet 

Den döda kvinnan hittades ett tiotal meter från milspåret på Lassalyckan vid 20.53 i tisdags kväll. Cirka två timmar tidigare, vid 18.40, anmäldes hon saknad efter att hon inte hade återvänt hem efter att ha varit ute i skogen och gått med stavar. Under eftersöket av kvinnan hittade först en hundpatrull hennes glasögon längs motionsspåret och kort därefter anträffades hon i skogen. 

Polisen har inte velat kommentera vilken skadebild kvinnan hade när hon anträffades men har uppgett att hon låg på ett sådant sätt att hon inte kan ha dött en naturlig död. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.