Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skaraborgs sjukhus. ARKIVBILD Bild: Wille Ihse/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man anhållen för mord på litet barn

En man har anhållits misstänkt för mord på ett barn i 3-årsåldern. Barnet dog på Skaraborgs sjukhus under onsdagskvällen.

På tisdagskvällen den 9 oktober inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord efter att ett barn i 3-årsåldern kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Barnet dödförklarades under onsdagskvällen och utredningen rubricerades om till mord.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En man är gripen och anhållen misstänkt för mord. Mannen är inte barnets far men det var han som hade tagit barnet till sjukhuset.

– Skadorna var av sådan karaktär att sjukhuset larmade oss. Skadorna kunde inte förklaras på ett naturligt sätt och beslutet togs att anhålla mannen, säger Stefan Gustafsson, på polisens presstjänst.

"Väldigt känsligt"

Åklagaren har inte lämnat ut någon information om misstankegraden i utredningen. Polisen är i övrigt förtegen om detaljerna i fallet.

– Det är väldigt känsligt på grund av barnets låga ålder och andra omständigheter. Vi har fått restriktioner på hur mycket information vi kan lämna ut.

Vad händer nu?

– Förundersökningen är inte på något sätt klar. Vi fortsätter förhöra personen, det är väldigt mycket som är oklart fortfarande och vi har många frågor.

Åklagaren har tre dygn på sig från det att en person har anhållits att begära personen häktad.

– Någon gång innan helgen borde vi veta hur det har gått och om personer ska häktas.

Den misstäntänkte mannens försvarsadvokat, Fredrik Kron, säger till TT att mannen nekar till att ha något med barnets död att göra.

"Den kommentaren jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägandens död", skriver Kron i ett sms till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.