Man allvarligt skadad efter vansinnesfärd

En man skadades allvarligt efter en vansinnesfärd i Bohuslän under tisdagskvällen. Han har bland annat kört påverkad, kört på en cyklist och vägrat stanna för polisen. För bara några dagar sedan fick mannen sitt körkort indraget.

ANNONS
|

Vid 16.30-tiden larmades polisen om en trafikolycka i Hunnebostrand. Där visade det sig att en bilist hade kört på en cyklist och sedan lämnat platsen.

– Cyklisten klarade sig mer eller mindre oskadd, men cykeln blev totalförstörd. Den här bilisten smet sedan från platsen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Väst och fortsätter:

– Vi sökte på den här bilisten och då visade det sig vara en känd rattfyllerist som bara för några dagar sedan fått sitt körkort indraget.

Körde in i en bergvägg

Bara en liten stund senare fick polisen in flera samtal om en vårdslös körning i samma område och ytterligare en trafikolycka. Det visade sig vara bilisten som polisen letade efter.

ANNONS

– Vi fick syn på bilen och inledde ett förföljande, men bilisten vägrade stanna på polismans tecken, säger Morten Gunneng.

Biljakten blev kort och fick ett abrupt slut när bilisten körde ner i diket och fortsatte in i en bergvägg. Mannen blev allvarligt skadad och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Han var inte bältad, säger Morten Gunneng.

Polisen har initialt upprättat en anmälan om grovt rattfylleri, smitning från olycksplats och grov olovlig körning. Men det är brottsrubriceringar som kan komma att ändras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS