Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mamma fick besked om sonens död på nätet

Tidigt på morgonen den 5 april omkom en 35-årig man i en tragisk trafikolycka. Flera tidningar och tv rapporterade om händelsen innan familjen fått kännedom om dödsolyckan.

Nu har polisen yttrat sig i ärendet som JO-anmälts av mamman som bor i Falkenberg, enligt Hallands nyheter.

Klockan 06.15 den 5 april påträffades en 35-årig man som kört av vägen med en fyrhjuling i Åseby utanför Kode. Enligt läkare dödsförklarades mannen på plats, vilket noterades i länskommunikationscentralens händelserapport klockan 07.44.

Polisen uppger att de därefter först försökt kontakta systern, som mannen uppgett som närmsta anhörig och som bor utanför Falkenberg. Då det inte lyckades försökte man nå modern och därefter fadern, som fick dödsbeskedet klockan 13.31.

Redan klockan 09.25 kunde man dock i en av kvällstidningarnas nätupplaga läsa om dödsolyckan och om att familjen var underrättad. Enligt mamman, som JO-anmält polisen för maktmissbruk, kom beskedet som en chock, då hon själv inte fick underrättelse av polisen förrän klockan 16.30.

Enligt polisen, som nu yttrat sig i ärendet, kan man av artikeln på nätet se att den uppdaterats ett antal gånger och att det där av kan uppfattas som att polisen gjort saker vid andra tidpunkter än vad som framgår av artikeln. Mamman är inte nöjd med svaret, men vill inte uttala sig innan ärendet avgjorts av JO.