Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mamma anhållen – misstänks ha mördat sin fyraåring

En kvinna i Halmstad är anhållen, misstänkt för att ha mördat sin fyraårige son. Mamman ringde själv till SOS Alarm under söndagsnatten.

En polispatrull anlände till platsen i stadsdelen Vallås i Halmstad runt midnatt, natten mellan söndag och måndag, vilket Hallandsposten tidigare skrivit om. Då var pojken död, enligt Inger Ohlsson, chef för Halmstadpolisens enhet för brott i nära relationer.

– På plats är det en person som blir gripen och sedermera anhållen för mord mot barnet. Men just nu är vi i inledningsskedet och det är ett känsligt läge. Vi försöker få en bild av vad det egentligen är som hänt. Utredningen pågår med full styrka. Anhöriga är underrättade men mycket arbete återstår.

Inger Ohlsson vill inte bekräfta Hallandspostens uppgift om att det är pojkens mamma som är misstänkt.

– Det är en närstående, mer än så vill jag inte säga i dagsläget, säger hon.

Vaknade av blåljus

En person som bor i området berättar för GP:

– Jag hörde oväsen från lägenheten under söndagskvällen, men det var inget jag funderade närmare på, det händer att det är lite stökigt här ibland.

Men runt en halvtimme före midnatt på söndagskvällen vaknade personen av blinkande blåljus i området.

– Det stod en ambulans utanför och strax efter kom en polisbil. Jag såg att de tog med sig en person, men då hade jag ingen aning om vad som hade hänt, berättar vittnet.

Under måndagen spred sig uppgifter om att något allvarligt hade hänt i lägenheten.

– Det känns förstås väldigt obehagligt – i synnerhet om ett barn är inblandat. Det är ju fruktansvärt, allt kommer plötsligt så nära, säger personen till GP.

Obduktion väntar

Inger Ohlsson vill inte heller säga om kvinnan gjort några medgivanden. Polisen har hållit förhör under dagen och genomfört en teknisk undersökning på platsen. Senare i veckan ska också pojkens kropp obduceras.

– I nästa skede kommer åklagaren att göra en häktningsframställan. Sedan finns det många förhör kvar att genomföra, säger Inger Ohlsson.

Varför rubriceras det här som mord?

– Det är åklagaren som beslutat om den brottsrubriceringen efter att ha fått en dragning från oss.

Vad är det som gör att ni misstänker att brott har begåtts?

– Det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Inger Ohlsson.

Det är kammaråklagare Ann-Christin Claesson som anhållit kvinnan misstänkt för mord. Senast vid lunchtid på torsdag måste åklagaren ha beslutat om den anhållna kvinnan ska begäras häktad eller inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.