Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

I slutet av september greps kvinnan misstänkt för mord på sin fyraårige son. Nu åtalas hon för mord i Halmstads tingsrätt.  Bild: Roger Larsson
I slutet av september greps kvinnan misstänkt för mord på sin fyraårige son. Nu åtalas hon för mord i Halmstads tingsrätt. Bild: Roger Larsson

Mamma åtalas för mord på sin fyraåring

En mamma i Halmstad åtalas nu för att ha mördat sin fyraårige son.
– Jag gör gällande att hon har strypt sin son. Närmare än så vill jag inte gå in på vad som har framkommit, säger åklagaren Ann-Christin Claesson till TT.

Det var en sen natt i slutet av september som en polispatrull anlände till stadsdelen Vallås i Halmstad, efter att ha larmats av en kvinna. I lägenheten påträffade de henne tillsammans med en död fyraårig pojke.

Kvinnan, som är mamma till pojken, greps direkt och anhölls därefter misstänkt för mord.

Under måndagen väckte åklagare Ann-Christin Claesson åtal för mord i Halmstad tingsrätt.

– Jag gör gällande att hon har strypt sin son. Närmare än så vill jag inte gå in på vad som har framkommit, säger hon till TT.

LÄS MER: Mamma anhållen – misstänks ha mördat sin fyraåring

Vad är hennes inställning till det hon anklagas för?

– Hon vidgår händelseförloppet att det är hon som har gjort det, men bestrider ansvar på grund av att hon inte har uppsåt, säger Claesson.

När polisen, tillsammans med ambulansen, anlände till lägenheten var ingen annan person där.

– Det är bara mamman som är misstänkt. Det finns inga uppgifter om att det skulle ha varit någon annan inblandad i det här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.