Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Magstarkt" att antyda konspiration

Sveriges kommuner och Landsting vill inte kommentera Kommunal i Uddevallas påstående om att skandalartiklarna var beställningsjobb. "Magstarkt" är reaktionen från Svenskt Näringsliv.

"Vi får inte glömma att det är avtalsår och i media pågår ett fullt opinionskrig", skriver sektionsstyrelserna i Uddevalla till sina medlemmar och antyder att skandalen inom det egna förbundet är en krigslist från förhandlingsmotståndarna.

LÄS MER: Kritik mot Kommunal i Uddevalla efter brev till medlemmarna

"Sveriges kommuner och landsting (SKL) samt Svenskt Näringsliv ger sig på oss med full kraft. Det skulle inte alls förvåna oss om detta är ett rent beställningsjobb", står det i brevet till Uddevallas kommunalare.

– Oj, det var grova anklagelser. Det är tråkigt om de sprider såna villfarelser. Det de borde fundera på nu är hur man undviker såna händelser i framtiden, säger Peter Isling, presschef på Svenskt näringsliv, till Bohusläningen.

– Det är tragiskt det som händer, att de satt sig i den här situationen. Men att anklaga Aftonbladet för det här är magstarkt, fortsätter han.

Sveriges kommuner och landsting vill inte kommentera påståendena i kommunals brev. I ett mejl till Bohusläningen skriver presschefen Claes Bertilson så här:

"Vi från SKL har över huvud taget ingenting med Aftonbladets granskning av Kommunal att göra. Det är också mycket opassande att antyda att så skulle vara fallet. Vi har inte, och kommer inte att kommentera det som nu kommit fram i media, det är inte frågor som SKL bör kommentera."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.