Johnny Magnusson (M).
Johnny Magnusson (M). Bild: Stefan Bennhage

Magnusson (M) avgår som ordförande

Johnny Magnusson avgår som förbundsordförande för Moderaterna i Västra Götaland.
– Jag tycker att det börjar bli dags att låta yngre krafter ta vid. Jag är inte ett under av modernitet, säger han.

ANNONS
|

Johnny Magnusson kommer att lämna posten som förbundsordförande för Moderaterna i Västra Götaland på partiets förbundsstämma i Skövde den 11 maj. Det var P4 Göteborg först med att berätta.

Han har varit ordförande för förbundet sedan det bildades den 1 januari 2016. Innan dess ledde han under många år Moderaterna i Västra Götalands samverkansstyrelse.

– Det viktigaste jag har gjort är att vi fick till stånd det nya förbundet, säger han.

Johnny Magnusson är också ordförande i regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen, där Moderaterna styr tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet genom koalitionen Grönblå samverkan sedan 2014.

Han avgår som förbundsordförande eftersom rollen som ordförande i regionstyrelsen tar mycket tid.

ANNONS

Jakten på en ny ordförande

Han tycker också att det är ett bra läge för förnyelse i förbundets ledning, så att den får tid att utveckla politiken inför valet 2022.

Johnny Magnusson säger att organisationen nu behöver moderniseras för att nå ut till yngre personer.

– Det har jag väl kanske inte lyckats helt med. Jag tror att vi måste lära oss att använda moderna medier bättre och lyckas kommunicera med unga väljare, säger han.

Borde du ha gjort mer här?

– Ja, jag kunde ha snabbat på det, men vi har inte riktigt hittat rätt former tycker jag. Jag tror att många unga som ser våra arbetsformer blir otåliga av att se hur långsamt det går och tänker att det inte är något för dem.

Nu ska valberedningen ta fram ett nytt förslag till ordförande inför förbundsstämman den 11 maj. Själv är han gärna med i processen för att ta fram sin ersättare.

– Gärna. Om jag är efterfrågad, det är spännande, säger Johnny Magnusson.

Vad krävs av din ersättare?

– Modernitet helt enkelt, bejakande av förändring.

Har du känt ett tryck på att du bör avgå?

– Nej, det kan jag väl inte säga. Inte mer än det egna trycket, att det gäller att gå i tid, innan de bär ut mig.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS