Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Magnus Natschki hittad död på skogskulle

Personen som anträffades död vid lunchtid i skogen utanför Uddevalla är försvunne Magnus Natschki, 36, från Göteborg.
– Anhöriga är underrättade och han har identifierats av personer vid platsen, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö.

Klockan 12.36 på lördagen ringde en privatperson 112 och larmade polisen om att en död person hade anträffats utanför samhället Skredsvik i Uddevalla kommun.

LÄS MER: Åklagaren om misstänkte mördaren: Han tycker inte att han bär ansvar

Senare under eftermiddagen uppgav polisen att den försvunne personen är Magnus Natschki från Göteborg som polisen misstänker mördades den 6 december.

Polisen misstanke har hela tiden varit att Magnus mördades utomhus i Uddevalla kommun cirka en timmes bilfärd längs E6 norrut från Lövgärdet i Göteborg.

– Anhöriga är underrättade och han har identifierats av personer vid platsen, säger Sten-Rune Timmersjö, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

LÄS OCKSÅ: Därför är grusplanen viktig i mordutredningen

Fem misstänkta i mordutredningen

Fem personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet. Två av männen, i 20- respektive 35-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkta för mord.

I ett yttrande från frivården gällande den yngre av de mordmisstänkta står det att "aktuell brottsmisstanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra".

Den misstänkte mördaren häktades i sin frånvaro två dagar efter att det misstänkta mordet ska ha begåtts. Han befann sig då på "en polisstation i Flensburg, Tyskland", framgår i handlingar hos tingsrätten.

Kroppen hittades av en privatperson uppe på en skogskulle under lördagen. . Bild: Mikael Berglund
Kroppen hittades av en privatperson uppe på en skogskulle under lördagen. . Bild: Mikael Berglund

Att kroppen nu har hittats är framför allt viktigt för de anhöriga menar polisen.

– För dem är det ju naturligtvis en lättnad genom att de får ett avslut. Polisen har också lagt ner oerhörda resurser på att hitta kroppen, hundförare har slitit hårt och även helikoptern har varit uppe frekvent och sökt efter områden som kan vara intressanta. Nu kan vi lägga resurserna på andra delar av utredningen i stället, säger Sten-Rune Timmersjö.

Kroppen skickas för obduktion

Kroppen kommer nu att skickas ner till Göteborg för obduktion och en rättsmedicinsk undersökning.

– Dödsorsaken är naturligtvis intressant att få svar på, säger Timmersjö.

Under lördagen var även organisationen Missing people ute och letade efter Magnus Natschki. Man letade då i området Hogstorp norr om Uddevalla. Enligt verksamhetsledaren Hasse Lagervall var det inte någon person som var kopplad till Missing Peoples sökinsats som hittade 36-åringen.

Sten-Rune Timmersjö berättar att avspärrningarna vid fyndplatsen kommer att finnas kvar tillsvidare. Han vill i nuläget inte kommentera om polisen har gjort några andra fynd i området än kroppen.

Mystisk bil i området

En person som bor i närheten av fyndplatsen berättar att boende i området inte har reagerat på att något särskilt har hänt på bygden under den senaste tiden. Det folk har börjat prata om efter lördagens fynd menar han är att en bil som verkar övergiven under en längre tid har stått parkerad i närområdet.

– Den pratas det om, men jag har ingen aning om bilen har något med det här att göra, säger en herre som bor i närheten av platsen där Magnus Natschki anträffades död.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.