Magnus Gisslén är överläkare på Sahlgrenskas infektionsklinik och professor vid Göteborgs universitet.
Magnus Gisslén är överläkare på Sahlgrenskas infektionsklinik och professor vid Göteborgs universitet. Bild: Johanna Ewald St Michaels

Magnus Gissléns svar på 34 läsarfrågor om coronapandemin

På kort tid har den fjärde coronavågen tagit fart i Sverige. Professorn och överläkaren Magnus Gisslén svarade med anledning av det på 34 läsarfrågor om bland annat omikron, vaccin och pandemin.

ANNONS
|

Rekordhög smittspridning med ett ökat tryck på sjukvården som följd. Den fjärde coronavågen är här och toppen väntas inom kort.

Men hur stor är risken för den som smittas av den nya omikronvarianten? Kan man lita på snabbtesterna? När ska man ha munskydd? Hur ska man agera vid lättare förkylningssymtom?

LÄS MER:Därför kan fjärde vågen av corona nå toppen redan om någon vecka

Under en timme på fredagen svarade Magnus Gisslén, överläkare på Sahlgrenskas infektionsklinik och professor vid Göteborgs universitet, på läsarfrågor här i chatten nedan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS