Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mördades när hon plockade liljekonvalj

Den mördade kvinnan i Halmstad är nu identifierad. Hon åkte ut för att plocka blommor och hittades död.

- Hon är i 70-årsåldern och var boende i centrala Halmstad, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén. Hon var klädd i röd jacka och mörka blå jeans.

Kvinnan hittades vid 15-tiden på lördagseftermiddagen av två privatpersoner som var ute för att plocka blommor. De fann henne liggande i ett skogsområde och larmade ambulans.

Fyndplatsen, Kuskatorpsbacken, är belägen utmed vägen mellan Snöstorp och Stjernarpsvägen, strax öster om Kistinge industriområde.

Kvinnans cykel stod prydligt parkerad cirka 30 meter in i från vägen. Hennes kropp hittades 100-150 meter från cykeln.

Området är ett känt ställe för liljekonvaljer och många Halmstadsbor brukar åka dit och plocka på våren. Det hade även den döda kvinnan gjort.

70-åringen har utsatts för yttre våld och händelsen rubriceras därför som mord. Brottet tros ha begåtts vid lunchtid i går, alltså bara ett par timmar innan kvinnan hittades.

Polisen i Halmstad söker vittnen som kan ha sett henne komma cyklande eller lagt märke till någon person som röst sig i området vid den här tidpunkten.

- Det har droppat in en del tips, säger Lars Hamrén på söndagskvällen. Men vi vet ännu inte vilken bäring de har på brottet.