Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mördade 26-åringen identifierad - en misstänkt gripen

En man som hittades död på Kilsundsgatan i Borås förra veckan är identifierad. 26-åringen kommer från Sjuhäradsbygden. Någon förklaring till dådet har inte framkommit än. Uppdatering: Nu har en man gripits för mordet.

Enligt Borås Tidning hade 26-åringen svåra stickskador när han hittades död. Skadorna kan ha orsakats av en kniv eller något annat vasst föremål. Förundersökningen har rubricerats som mord alternativt dråp.

Den döde är nu identifierad med hjälp av ett pass som hittades på platsen. Anhöriga är också underrättade. 26-åringen kommer från Sjuhäradsbygden och är inte känd för brottslighet av polisen.

- När vi fick veta vem det var försökte vi skapa en oss en bild med hjälp av anhöriga och eventuella vänner. Där står vi nu, säger Hans Kinander, grova brott i polisområde Älvsborg, till tidningen.

Han vill heller inte spekulera varför 26-åringen blivit mördad.

- Som vi ser det ingår han inte i den gängkonflikt som vi har haft i stan, säger Hans Kinander.

Obduktionen är inte klar. Polisen har heller inte fått det preliminära beskedet om dödsorsaken. Det var en privatperson som upptäckte kroppen på en ödslig tomt på Kilsundsgatan nära Ryaverket. Boråstidningen skriver att polisen inte är säker på att dådet inträffat på platsen.

- Det kan ha hänt där, fast det kan också vara så att han blivit körd dit eller dumpad. Men det har vi ingen aning om, säger Hans Kinander

Polisen är intresserad av komma i kontakt med personer som gjort i iakttagelser i samband händelsen.

UPPDATERING 18:15.

Polisen har gripit en man som är misstänkt för dådet. Borås tidning skriver att den misstänkte är 21 år och åklagare har begärt att tingsrätten ska utse en offentlig försvarare till honom.

Den misstänkte 21-åringen dömdes förra året för ett brutalt butiksrån i Stockholmstrakten, då en kvinna hotades med kniv som hölls mot hennes hals och tvingades öppna ett kassaskåp. Även tidigare har han dömts för delaktighet i rån, skriver tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.