Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vattenjympa på Streteredsbadet. Bild: Thomas Johansson
Vattenjympa på Streteredsbadet. Bild: Thomas Johansson

Mölndals stad tar över Streteredsbadet

Från årsskiftet tar Mölndals stad över driften av Streteredsbadet i Kållered från Mölndals allmänna simsällskap, Mass, som inte anser sig ha råd att driva badet längre.

Streteredsbadet har en liten bassäng med 34-gradigt vatten och en verksamhet med bland annat simskola och rehabträning.

I vintras flaggade Mass för att man inte skulle kunna driva badet vidare utan stöd från kommunen eftersom klubbens ekonomi försämrats till följd av stängningen av Åbybadet.

LÄS MER: Besökare oroade för Streteredsbadets framtid

Kommunen erbjöd ett nytt avtal, men klubben tackade nej eftersom detta skulle innebära en ekonomisk risk. Sedan dess har möjligheten att driva anläggningen i kommunal regi utretts och nu har kommunstyrelsen sagt ja till att låta kultur- och fritidsnämnden ta över driften.

LÄS MER: Simklubben har inte råd att fortsätta driva Streteredsbadet

– Jag är glad att vi har hittat en lösning så att den fina verksamheten kan säkerställas. Ambitionen är att allt ska fortsätta som vanligt, det ska inte märkas någon skillnad efter övergången, säger Glenn Grimhage (L), nämndens ordförande.

Avtalet med Mass går ut den siste december och Glenn Grimhage räknar inte med att det kommer att vara något större glapp innan staden tar över.

– Möjligen kan det bli ett något längre jul- och nyårsuppehåll, men min förhoppning är att badet kan öppna strax efter trettonhelgen. Förvaltningen håller nu på att se över alla praktiska detaljer.

All personal kommer att erbjudas fortsatt anställning på Streteredsbadet i Mölndals stads regi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.