Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Många tips till polisen om försvunne pojken

Polisen har fått in ett hundratal tips om Dante. Men få handlar om att man sett honom utomhus innan försvinnandet.
– Det vi saknar är iakttagelser av pojken från det att han inte längre är hemma, säger polisen Tommy Nyman, på plats i Falkenberg.

Sedan Dante anmäldes försvunnen i tisdags eftermiddag har polisen fått in ett hundratal tips från allmänheten. Dessa bedöms och analyseras av polisens krimjour i Halland där man leder den förundersökning om människorov som inleddes under onsdagen.

Men tipsen har hittills inte lett polisen framåt i utredningen eller i sökandet efter pojken.

– Tipsen är av väldigt olika kvalitet. Det vi saknar är i mångt och mycket iakttagelser utav pojken från det att han inte längre är hemma, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Dante ska ha försvunnit i samband med att han var ute och rastade en hund under tisdagen. Senare hittade man hunden, men Dante kom inte hem igen. Han anmäldes försvunnen under tisdagseftermiddagen.

LÄS MER: Försvunnen pojke fortfarande borta

Dörrknackning i området

Under torsdagen har polisen knackat dörr i det bostadsområde som Dantes familj bor. Det i hopp om att få ny information om tiden innan försvinnandet.

– Vi vill få iakttagelser på om någon sett honom när han är ute och går. För vi har så dåliga iakttagelser just kring den biten, säger Nyman.

Han understryker att polisen, två dygn efter försvinnandet, inte har ett enda spår efter Dante.

– Men vi fortsätter att arbeta på samma sätt som tidigare. Vi kommer att köra med full styrka under natten. Vi har inte minskat våra styrkor, snarare ökat dem idag.

Under kvällen och natten har ett 50-tal poliser och omkring 180 militärer arbetat i sökandet. Under natten kommer försvarsmaktens dykare att söka vidare i ån Ätran, precis som man gjort tidigare under dagen.

Personer som kan ha information om Dantes försvinnande uppmanas kontakta polisen. Ring 114 14 och tryck sedan på 8 så kopplas du rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.