Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lyxbilsrånare kraschade - döms till fängelse

I somras stals en bil i miljonklassen på en mack i Uddevalla. Nu döms två män till ett och ett halvt års fängelse för rån.

I slutet av juli parkerade en Audi, värd åtminstone en miljon kronor, utanför Shell på Nordmannerödsvägen. Medan bilen stod still dök två män upp intill bilen, den ena mannen öppnade förardörren lutade sig in och knäppte loss säkerhetsbältet på föraren. Föraren kände en kniv mot sin mage och blev tillsagd att lämna bilen, vilket han gjorde, skriver Bohusläningen.

De två männen hoppade in och körde därifrån med bilen. Bilen kraschade dock senare på E 6 utanför Kungälv. Två män greps och ställdes inför rätta för lyxbilsrånet. På fredagen föll domen, och de båda männen döms till fängelse i ett år och sex månader vardera. De ska också gemensamt betala nästan 55 000 kronor i skadestånd till den manlige föraren i bilen och till en kvinnlig passagerare som också fick lämna bilen i samband med rånet. Händelsen fångades på bensinstationens övervakningskameror.

Mannen som körde den stulna bilen döms även för grov olovlig körning, hans kumpan döms också för stöld då de under färden från Uddevalla tankade utan att betala för sig.