Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lokalinvånare hjälpte räddningstjänsten att dra upp slangarna på berget Bild: Linus Olsson
Lokalinvånare hjälpte räddningstjänsten att dra upp slangarna på berget Bild: Linus Olsson

Lokalinvånare hjälpte räddningstjänsten släcka branden på Lövön

En brand bröt ut på Lövön utanför Kungälv under söndagen. Räddningstjänst larmades vid 14-tiden och tog sig ut med båtar till ön. Väl på plats fick man hjälp av lokalinvånare att dra upp brandslangarna på berget.

Räddningstjänst fick rycka ut med båtar efter larm om en skogsbrand på Lövön utanför Kungälv. En boende som GP pratat med berättade om hur hon såg kraftig rök stiga från en höjd på ön.

Brandens storlek ska ha varit på cirka hundra kvadratmeter enligt räddningstjänsten.

– Branden är helt släckt nu och vi håller på att packa ihop, säger Miranda Larsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänten Storgöteborg, vid 17-tiden.

Fick hjälp av lokalinvånarna

Enheter från Kungälv, Kode och Marstrand deltog i räddningsinsatsen men även civila människor hjälpte till genom att åka ut till platsen med sina båtar. Erlend Sogn, som var ute med båt i närområdet, tog sig fram till ön och blev ögonvittne till händelsen.

– Där var fem-sex civila som klättrade upp längs bergsväggen och hjälpte räddningstjänsten att dra upp slangarna till branden. De fick klättra upp 30-40 meter längs sydsidan. Räddningstjänsten var verkligen imponerande snabba med sitt arbete.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.