Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo
Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Livlös man hittad i Västsverige – polisen utreder mord

En man i 60-årsåldern hittades på söndagen livlös utanför en skola i Vänersborg. Han dog senare på söndagen och polisen utreder nu händelsen som ett misstänkt mord, alternativt dråp.

Mannen hittades livlös, med skador på kroppen, utanför en skola i Vänersborg vid strax innan sju på söndagsmorgonen. Han fördes då till sjukhus med ambulans samtidigt som polisen spärrade av området och knackade dörr i närheten.

Vid 10.55 på söndagen meddelade polisen, på sin hemsida, att mannen avlidit och anhöriga underrättats. En utredning om mord alternativt dråp har inletts. Det sker i regel när polisen ska utreda dödsfall med oklara omständigheter.

Strax intill platsen där mannen hittades ligger också en ishall, som polisen gjort undersökningar i och utanför under söndagen.

– Han hittades utomhus, intill ishallen. Därför kan vi inte utesluta att han varit inne i ishallen och då vill vi undersöka den också, säger Ulla Brehm, polisen presstalesperson i region Väst.

Den omkomna mannen har koppling till hockeyklubben Vänersborgs HC, som har ishallen som bas. Det berättar klubbens ordförande Bosse Tallbo.

– Han umgicks mycket med våra spelare. Vi har ställt in söndagens seriefinal i Alltvåan, mot Bäcken i Vänersborg, det är inte rätt tillfälle att spela den nu, säger han till GP.

Ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.