Livlös man hittad i Västsverige – polisen utreder mord

En man i 60-årsåldern hittades på söndagen livlös utanför en skola i Vänersborg. Han dog senare på söndagen och polisen utreder nu händelsen som ett misstänkt mord, alternativt dråp.

ANNONS
|

Mannen hittades livlös, med skador på kroppen, utanför en skola i Vänersborg vid strax innan sju på söndagsmorgonen. Han fördes då till sjukhus med ambulans samtidigt som polisen spärrade av området och knackade dörr i närheten.

Vid 10.55 på söndagen meddelade polisen, på sin hemsida, att mannen avlidit och anhöriga underrättats. En utredning om mord alternativt dråp har inletts. Det sker i regel när polisen ska utreda dödsfall med oklara omständigheter.

Strax intill platsen där mannen hittades ligger också en ishall, som polisen gjort undersökningar i och utanför under söndagen.

– Han hittades utomhus, intill ishallen. Därför kan vi inte utesluta att han varit inne i ishallen och då vill vi undersöka den också, säger Ulla Brehm, polisen presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Den omkomna mannen har koppling till hockeyklubben Vänersborgs HC, som har ishallen som bas. Det berättar klubbens ordförande Bosse Tallbo.

– Han umgicks mycket med våra spelare. Vi har ställt in söndagens seriefinal i Alltvåan, mot Bäcken i Vänersborg, det är inte rätt tillfälle att spela den nu, säger han till GP.

Ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS