Liten flicka död efter frontalkrock – förare misstänkt för rattfylleri

En femårig flicka och en 60-årig kvinna har dött efter att två bilar frontalkrockade utanför Halmstad. Den ena föraren var sannolikt berusad och misstänks nu för bland annat rattfylleri och vållande till annans död.

ANNONS
|

Klockan var 20.40 på torsdagskvällen när larmet om en frontalkrock mellan två personbilar på länsväg 678 utanför Halmstad kom.

Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till platsen och vägen stängdes av.

Alla passagerare fördes till sjukhuset i Halmstad, men strax innan halv ett på natten meddelade polisen att den femåriga flicka som satt i ena bilen hade dött. Föraren, en man i 30-årsåldern, samt en ung pojke skadades lindrigt.

Kvinna avled av sina skador

Personerna i den andra bilen, en man i 50-årsåldern och en kvinna, troligen i 60-årsåldern, beskrevs initialt som allvarligt skadade.

– Det är två bilar i en frontalkrock, fem personer är inblandade och tre personer har blivit fastklämda, berättade räddningstjänstens inre befäl Peter Stened för Hallandsposten efter det initiala larmet.

ANNONS

På fredagsmorgonen meddelade polisen att även kvinnan dött.

– Hon avled under torsdagskvällen. Man har försökt få fram hennes identitet men inte lyckats. Vi tror att hon är i 60-årsåldern, säger polisens presstalesperson i region Väst, Peter Adlersson.

Man gripen

Enligt polisen blåste mannen i 50-årsåldern positivt och är nu gripen, misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Han har allvarliga skador och ligger kvar på sjukhus med bevakning. Vi får se om åklagare väljer att anhålla honom, sa Adlersson under fredagsmorgonen.

Under eftermiddagen meddelade polisen att mannen släppts på fri fot efter förhör. Han är dock fortfarande misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

Bilarna har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Enligt Hallandsposten har förskolan där den femåriga flickan som omkom i olyckan haft stängt efter lunch under fredagen. Stödåtgärder har även satts in för personalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS