Listigt polisarbete fångade rånare

Signalementet och den utpekade flyktvägen fick en polis att gissa vem rånaren kunde vara. I trädgården hemma hos 21-åringens föräldrar hittades både maskeringen och delar av rånbytet.

ANNONS
|

Beskrivningen: ”ung man, spensligt byggd”och beskedet om i vilken riktning han flydde från Nyhemsgrillen väckte den patrullerande polisens misstankar.Han körde hem till den misstänktes föräldrar och hittade direkt en hundralapp liggande på grusgången utanför huset och sedan hela kassalådan och i en kruka dessutom mynten från växelkassan, skriver Hallands-Posten.

Rånaren agerade minst sagt besynnerligt, direkt efter rånet bytte han kläder och gav sig iväg på en promenad med bytet i ena byxfickan.

På avstånd såg han hur en polispatrull kontrollerade en annan man. 21-åringen fortsatte raka vägen fram till poliserna och blev direkt kontrollerad och gripen.

ANNONS

Utredningen visar att mannen missbrukar droger. Han säger själv att rånet den 12 december berodde på att han var pressad och att han hade knarkskulder. Han har erkänt allt, men vill att händelsen ska rubriceras som grov stöld och nekar till att ha hotat att knivhugga grillens personal.

Båda kvinnorna som jobbade vid rånet säger att han förstärkte hotet med att säga att han skulle hugga dem om de inte skyndade sig att lämna över pengarna.

När mannen åtalades på tisdagen omfattar åtalet också rånet mot Britts Gatukök på Linehed i oktober förra året. Där är bevisläget klurigare, en övervakningsfilm visar visserligen hur en man med en jacka som är identisk med 21-åringens jacka, kommer in i gatuköket.

Och 21-åringen har vid ett tillfälle när han kom till polisen självmant erkänt att det var han som utförde rånet.Senare har han tagit tillbaka allt och hävdar att han varit så påverkad av droger att han inte har en aning om vad han sagt eller gjort, men att han vet bestämt att han inte rånat gatuköket.

ANNONS

Det som talar emot honom är att han vid det första tillfället berättade om detaljer som bara den som utförde rånet borde känna till.I förnyade förhör nekar han till det och säger att han gick till polisen för att han behövde någonstans att sova och att han ville bli ren från drogerna.

ANNONS