Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 35-årige man som misstänks för mordet på Lisa Holm ska vara fortsatt häktad anser tingsrätten.

Lisa Holm-åtalet skjuts upp till oktober

Åtalet gällande mordet på Lisa Holm kommer inte hastas fram. Det kan dröja till oktober, enligt åklagaren Lars-Göran Wennerholm.

Mannen som är misstänkt för att ha mördat 17-åriga Lisa Holm från Skövde häktades 16 juni. Sedan dess har han omhäktats vid flera tillfällen. För närvarande till den 25 augusti, då ett åtal väntades.

I början av veckan uppgav dock vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm i flera medier att åtalet dröjer till en bit in i september.

Nu skjuter han fram tidpunkten ytterligare.

- Vi har inget intresse av att åtalet ska hastas fram, alla måste få göra sitt jobb. Den misstänkte har heller inte varit häktad så länge, säger han till sla.se.

Samtidigt uppger han att åtalet kan dröja till oktober.

Enligt uppgifter till tidningen inväntar man bland annat den slutliga sammanställningen från NFC, Nationellt forensiskt center, där alla analyser gjorts för teknisk bevisning. Även om utredningen har fått förtur uppges de inte vara klara ännu. Den slutliga obduktionsrapporten ska inte heller vara klar.

Fakta: DETTA HAR HÄNT

Söndag 7 juni: 17-åriga Lisa Holm försvinner efter att ha slutat jobbet på ett kafé i byn Blomberg på Kinnekulle. Försvinnande polisanmäls under kvällen.

Måndag 8 juni: Polisen klassar fallet som särskild händelse. En handske hittas i ladan mittemot kaféet.

Tisdag 9 juni: Polisen offentliggör namn och bild på flickan. Delar av en mobiltelefon hittas.

Onsdag 10 juni: Brottsrubriceringen uppgraderas från olaga frihetsberövande till människorov. Missing people sätts in i sökarbetet. Flera föremål som tillhör Lisa Holm hittas.

Fredag 12 juni: Ytterligare fynd görs. Tre personer, två bröder och en kvinna som är gift med en av dem, förhörs om försvinnandet. En kropp hittas i sökområdet.

Lördag 13 juni: Polisen bekräftar att det är Lisa Holm som hittats död. De tre som hämtats till förhör anhålls. Bröderna är misstänkta för mord och kvinnan för grovt skyddande av brottsling.

Söndag 14 juni: Fullsatt i Sankta Helena kyrka i Skövde när det hålls minnesgudstjänst för Lisa Holm.

Tisdag 16 juni: Männen häktas i Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för mord, den högre misstankegraden. Kvinnan häktas, skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Tisdag 23 juni: Kvinnan släpps när hennes häktningstid går ut. Båda männen, som överklagat häktningsbeslutet, blir kvar i häktet, efter beslut i Göta hovrätt.

Tisdag 30 juni: Den yngre brodern släpps. Samtidigt har misstankarna stärkts mot den äldre mannen och åklagaren begär honom omhäktad i ytterligare fyra veckor.

Tisdag 7 juli: Lisa Holm begravs i Säters kyrka utanför Skövde.

Tisdag 28 juli: 35-åringen omhäktas i ytterligare fyra veckor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.