En buss körde ner i diket på riksväg 40 – därefter uppstod ännu en olycka på vägen. Arkivbild: TT
En buss körde ner i diket på riksväg 40 – därefter uppstod ännu en olycka på vägen. Arkivbild: TT

Linjebuss har kört ner i diket

Två personbilar har krockat längs riksväg 40 strax utanför Borås. Olyckan inträffade efter att en linjebuss med omkring 50 personer ombord kraschade av vägen. – Inga personer verkar ha kommit till skada i någon av olyckorna, säger Hans Lippens vid polisen.

ANNONS
|

SOS larmades om den första olyckan strax efter klockan 15.00på fredagseftermiddagen. En linjebuss med omkring 50 passagerare ombord körde då av vägen och ner i ett dike vid Tullamotet strax innan Borås.

– Bussen ska stå på alla hjulen. Det verkar inte vara någon som är skadad, men passagerarna är chockade, berättadeHans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, kort efter larmet.

Ett körfält avstängt

Riksväg 40 stängdes till en börjanheltav i riktning mot Ulricehamn. Vid 15.30-tiden hade ett körfält öppnats upp för trafik.

– Enligt den information jag kan utläsa från räddningstjänsten har det varit mellan 50 och 55 passagerare ombord. Ingen ska vara skadad. Sjukvårdsambulans tar hand om föraren nu och det har satts in en ersättningsbuss, säger Hans Lippens.

ANNONS

Räddningstjänsten uppger precis som polisenatt bussen ska stå upp på sina hjul intill vägen i ett dike och att tre ambulanser larmats till platsen.

– Olyckan har inträffat precis vid infarten till Borås, vi är på plats och har spärrat av trafiken, berättadeFredrik Iwanson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, strax efter att räddningstjänsten anlände.

Polisen ska höra föraren och passagerarna

Vad som orsakat olyckan är för polisen i nuläget oklart. Enligt polisen kommer nu både föraren och passagerarna ombord att förhöras av polisen.

– Vi ska prata med dem för att få en uppfattning kring hur olyckan gick till.

Misstänker ni något brott i samband med att bussen körde av vägen?

– Det är för tidigt att säga något om innan vi har pratat med föraren och passagerarna och andra eventuella vittnen, säger Hans Lippens.

Vid 15.50 larmades SOS om en ny olycka vid samma plats. Enligt polisen krockade då två personbilar med varandra i köerna som hade bildats efter bussolyckan.

– Krockkuddarna har utlöst, men inga personer verkar ha kommit till skada, men det här innebär säkerligen ännu längre köer, säger Hans Lippens.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se

Telefon:031-17 20 10

MMS/SMS: 720 10

ANNONS