Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lastbilsolycka stoppade trafiken i flera timmar

En lastbil körde in i mitträcket på E6:an under torsdagsmorgonen vilket orsakade störningar i trafiken i bägge riktningar kring Rabbaldshede under hela dagen.

Det var strax efter klockan 07.00 som en lastbil var inblandad i en singelolycka på E6 strax norr om Rabbalshede.

Olyckan inträffade i södergående riktning och inledningsvis stängdes vägen av i bägge riktningar.

– Det handlar om en lastbil som har kört in i mitträcket. Föraren är oskadd men det har blivit läckage av diesel. Vägen är helt avstängd i södergående och ett körfält är avstängt i norrgående, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Vid 11.30-tiden var vägen fortsatt avstängd i södergående riktning och enligt SOS Alarm var räddningstjänsten kvar med fem fordon och arbetade vid platsen. Det var även fortsatt begränsad trafik i norrgående riktning som rullade långsamt.

Problemen fortsatte under eftermiddagen

Strax före klockan två var vägen fortfarande avstängd och Trafikverket hade precis lyckats få tömt vägarna på trafikanter som suttit fast i flera timmar.

– Det har varit ett stort arbete med att leda om trafiken och fått vänt att flera har fått köra i motsatt riktning, säger Eva Rhenström, Trafikverkets presstjänst.

Strax efter klockan 16.00, drygt nio timmar efter olyckan inträffade, hade vägen enligt Trafikverket åter full framkomlighet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.