Lastbilsolycka på E6 – vägen stängdes av

En lastbil körde in i ett mitträcke på E6 i höjd med Ljungskile tidigt på måndagsmorgonen. Trafiken i båda riktningarna påverkades och saneringsarbetet tog hela dagen. Strax före klockan 19 var vägen återigen öppen för trafik.

ANNONS
|

Det var vid klockan 05.45 som SOS Alarm larmades om en trafikolycka på E6 i höjd med Ljungskile. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

En lastbil hade då kört in i mitträcket i norrgående riktning, men utöver räcket så hade den även kolliderat med en lyktstolpe. Stolpen har i sin tur vält över ett av de södergående körfälten. Det blev totalstopp i trafiken.

– Lastbilen har läckt minst hundra lite diesel, säger Christian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Strax före 08 var E6 norrut fortfarande avstängd, trafiken får ledas om via en mindre väg, väg nummer 680. Söderut rullade trafiken på långsamt. Räddningstjänsten bedömde då att räddnings- och saneringsarbetet skulle ta ett tag till.

ANNONS

Strax före 11 var en fil avstängd i södergående riktning, medan E6 norrut fortfarande var helt avstängd. Trafikledningscentralen bedömde då att saneringsarbetet skulle pågå fram till klockan 16.

Strax före klockan 17 kunde höger körfält öppnas upp igen i båda riktningarna, men trafiken var fortfarande begränsad. Vid 19-tiden var det återigen full framkomlighet förbi platsen.

Enligt polisen har olyckan inte lett till några personskador och det finns ingen misstanke om brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS