Lastbilsolycka på E6

En lastbil har kört in i mitträcket på E6 i höjd med Ödsmålsbron norr om Stenungsund. Olyckan får stor påverkan på morgontrafiken.
– Prognosen är att bärgningsarbetet är klart vid 16-tiden, men det kan bli tidigare eller senare än så, säger Lii Hylander, presskommunikatör på Trafikverket.

ANNONS
|

Det var vid 5-tiden på tisdagsmorgonen som olyckan inträffade. Lastbilen färdades i norrgående riktning när den av okänd anledning körde in i mitträcket.

– Den har kört ner 100 meter mitträcke och sen blivit stående i körfältet, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Påverkar trafik i båda riktningar

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med olyckan. Den har dock påverkat morgontrafiken både i norr- och södergående riktning. Enligt polisen blockeras nu ett körfält på vardera sida om mitträcket.

Vid 6-tiden var prognosen att arbetet med att bärga den tunga lastbilen från platsen skulle pågå till 8-tiden. En dryg timme senare var det dock osäkert om de två körfälten skulle kunna öppnas enligt den prognosen.

ANNONS

– Jag har ingen prognos just nu. Vi är inte kvar på platsen, vilket vi brukar vara om det handlar om bärgning, så det kan tyda på att man arbetar med att laga mitträcket på platsen, säger Anna Göransson.

Påverkar trafiken hela dagen

Strax efter klockan 9 är bärgare kvar på platsen, och körfälten är fortsatt avstängda vilket leder till viss trafikpåverkan. Prognosen för när bärgningsarbetet beräknas vara färdigt har skjutits fram avsevärt.

– Den är satt till klockan 16, men det är en preliminär prognos. Den kan ändras under tiden beroende på hur arbetet går, säger Lii Hylander på Trafikverket.

Med anledning av olyckan har polisen skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS