Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lastbilskrock på E20

En lastbil och en personbil krockade under onsdagsmorgonen längs E20 norr om Vara. En person har körts i ambulans till sjukhus.
– E20 har stängts av i norrgående riktning, det ska vara väldigt halt vid platsen, berättade Elisabeth Paipalis, teamledare vid SOS Alarm under insatsen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 08.34 på onsdagsmorgonen. Olyckan ska ha inträffat i norrgående riktning i höjd med orten Åsen norr om Vara i Västergötland. Enligt SOS Alarm var det då väldigt halt vid platsen.

– Vi har två ambulanser på plats och räddningstjänsten är där med fyra enheter. Skadeläget är ännu oklart, berättade Elisabeth Paipalis på SOS Alarm kort efter olyckan.

Senare meddelade SOS Alarm att en person har körts i ambulans till sjukhus. Skadeläget för personen är i nuläget oklart. Vid 10-tiden på förmiddagen hade vägen öppnats upp igen.

Varningar för plötslig ishalka

Både SMHI och Trafikverket varnar också för risk för plötslig ishalka på flera håll i Västsverige.

I Bergsjön har till exempel två avgångar av linje 57 fått ställas in på grund av halka under onsdagsmorgonen. I en generell information gällande vägläget i Västsverige skriver Trafikverket att det just nu finns en del moddiga vägbanor, framför allt på de mindre vägarna.

På flera platser råder det också plötslig ishalka då våta vägbanor kan riskera att frysa på. I Göteborgsområdet väntas temperaturerna stiga under förmiddagen och fram mot eftermiddagen, vilket innebär att risken för halka väntas avta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.