Lastbilskrock på bro – en förd till sjukhus

Tidigt på tisdagsmorgonen krockade två lastbilar på Källösundsbron, en av broarna som förbinder fastlandet med Tjörn och Orust. Vägen var helt avstängd.

ANNONS
|

Larmet om krocken kom in till polisen i Västra Götaland klockan 06.03.

– Det är två lastbilar som har krockat på Källösundsbron, vid Stenungsön. De ska ha frontalkrockat, säger presstalespersonen Hans Lippens.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till olycksplatsen. Enligt de första uppgifterna från platsen satt en av förarna fast i sin hytt.

En av förarna misstänks för vårdslöshet i trafik, sedan två lastbilar frontalkrockat på Källösundsbron. En person fördes till sjukhus och en av lastbilarna fick bärgas från platsen.
En av förarna misstänks för vårdslöshet i trafik, sedan två lastbilar frontalkrockat på Källösundsbron. En person fördes till sjukhus och en av lastbilarna fick bärgas från platsen. Bild: Linus Olsson

En förd till sjukhus efter olyckan

Vid 06.45 meddelade SOS Alarm att en person har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen är föraren inte allvarligt skadad. Den andra föraren kunde själv köra sin lastbil från platsen.

Den skadade föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, enligt polisen.

Vägen stängdes av i båda riktningar och polisen fick hjälpa bilar att vända och köra från platsen. Vid 08.30-tiden på morgonen pågick bärgningsarbetet fortfarande.

ANNONS

– Det är stor trafikpåverkan och det här kan bli långvarigt. Det finns ingen prognos om hur länge det kommer att pågå. Man får lyssna på Trafikradion för att få fortlöpande information, säger Hans Lippens.

10.00 meddelade polisen att de lämnat platsen och att vägen åter är öppen i båda riktningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS