Lastbilsförare hade änglavakt vid krock på E6

Två lastbilar krockade på E6 norr om Falkenberg på onsdagskvällen. Skräp och läckage från lastbilarna orsakade stopp i trafiken norrut. Den ena lastbilsföraren höll på med ett däckbyte och hade änglavakt när den andra lastbilen körde in i hans stillastående fordon.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in till räddningstjänsten klockan 22.05. Polis och räddningstjänst skickades till olycksplatsen på E6, två och en halv kilometer norr om avfart 51 utanför Falkenberg.

Ingen person skadades i krocken, men stora mängder skräp och vätskeläckage från de skadade fordonen blockerade vägen. Under saneringsarbetet var E6 helt avstängd i norrgående riktning.

– Den ena lastbilen stod still vid vägkanten och föraren höll på att byta däck, när den andra lastbilen körde på den bakifrån. Föraren hade en otrolig tur som inte skadades, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vid 23.30 på onsdagen var saneringsarbetet klart och man kunde släppa på ett körfält i väntan på bärgare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS