Larmet: Man försökte lura barn in i skåpbil

Polisen i Alingsås larmades i dag till en skola i Alingsås efter att en man hade försökt lura in ett barn i sin skåpbil.
Polisen har upprättat en anmälan om ofredande, men än finns ingen misstänkt.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden på fredagen som händelsen inträffade utanför för- och grundskolan Vittra i Alingsås.

Enligt ett utskick av skolans rektor, som GP tagit del av, hade en man parkerat utanför skolan och försökt lura en minderårig pojke in i sin skåpbil. Händelsen bekräftas av polisen.

– Det var en ung person som blev uppmanad att hoppa in i bilen. Pojken blev rädd och sprang i stället hem, och sedan kontaktades vi, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisregion Väst.

En förundersökning om ofredande har inletts, berättar Ostler, men man har ingen misstänkt i nuläget.

– Men vi har lite uppgifter att arbeta vidare med, säger han.

ANNONS

GP har sökt skolans rektor som i stället hänvisar till skolkoncernen Academedias kommunikationsdirektör, Paula Hammerskog. Hon vill inte lämna några ytterligare kommentarer, utan hänvisar i sin tur till utskicket som gått till föräldrar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS