Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bilden är en arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT
Bilden är en arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Larm om skottlossning i centrala Vänersborg

Polisen har gjort en husrannsakan i en lägenhet i centrala Vänersborg under lördagen. Det efter att ha fått uppgifter om att någon ska ha avlossat ett vapen i närheten av platsen.

Polisen fick ett telefonsamtal från ett vittne som hade sett eller hört en man avlossa något slags vapen i centrala Vänersborg. I nuläget finns inga uppgifter om att någon person skadats.

– Det vi vet är att någon har sett en person avfyra något som ser ut som ett vapen. Men vi har inte konstaterat att det rör sig om ett faktiskt vapen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Flera polispatruller har sökt i området efter mannen. Polisen har gjort en husrannsakan i en lägenhet i närheten som sätts i samband med händelsen. Flera personer fanns i lägenheten.

– Jag kan inte säga något om varför vi sökte igenom just den lägenheten. Där befann sig flera män och en av personerna hämtades in till förhör. Det är alltså ingen som är gripen.

Inga fynd har gjorts på den angivna platsen som tyder på skottlossning. Inne i lägenheten har polisen inte kunnat hitta något skarpt vapen.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.