Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Larm om fordon genom isen

Ett fordon misstänktes på lördagskvällen ha gått genom isen norr om Hällingsjö. Flera räddningstjänstfordon samt ambulanser skickades till platsen. Vid 20-tiden avblåstes insatsen.

Vid 19-tiden kom ett larm om att ett fordon gått igenom isen på Gingsjön, söder om Bollebygd. Det ledde till en större insats, av flera myndigheter.

– Inringaren har sett spår, dubbelspår, ut över isen. Och ljus under isen, säger Björn Wärnström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisen är på plats och biträder räddningstjänstens personal, uppger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen skulle det vara bekräftat att något gått genom isen, och två patruller skickades till Gingsjön för att biträda räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Storgöteborg skickade flera fordon till sjön, bland annat en dykbil. Från sjukvården skickades tre fordon: två ambulanser och en ledningsbil, uppger SOS Alarm.

Vid 20-tiden blåste räddningstjänsten av insatsen.

– Vi har letat på platsen men har inte hittat något. Inom kort kommer våra enheter att åka därifrån, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Han vill inte säga att det rört sig om ett falsklarm.

– Så vill jag inte benämna det. Men vi har undersökt förhållandena på platsen, och har inte hittat något som tyder på att ett fordon gått genom isen, säger Zettersten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.