Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Larm om brand i skola

Räddningstjänsten larmades till Nya Skolan i Trollhättan på måndagen efter en brand i källaren. Skolan behövde utrymmas och branden misstänks vara anlagd.

Larmet om en brand på skolan i Trollhättan kom vid halv ett på måndagen. Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm var det en brand i Nya Skolans källare.

Räddningstjänsten var på plats, liksom polis. Hela skolan utrymdes.

– Man har utrymt skolan men vi har inte fått info om att det ska brinna utan man är framme och undersöker, säger Helen Wickberg, teamledare vid SOS Alarm.

Efter ett tag kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Branden var släckt av personal som hanterade brandsläckare. Så det var bara för oss att kontrollerade ordentligt att det var släckt och vädra ut, säger Ulrik Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Han säger att branden hade uppstått efter att någon tänt eld på en rörelsedetektor, en anordning som sitter i taket och tänder lamporna när den upptäcker rörelse. Ingen är ännu misstänkt för dådet.

– En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad, men jag tror inte man har någon misstänkt. Det får man utreda, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.