Larm om brand i lägenhet

En lägenhet i Dingle i Munkedals kommun ska under måndagskvällen ha börjat brinna med öppna lågor. Räddningstjänst, polis och ambulans var på plats, men vad som orsakat branden är okänt. En man omhändertogs vid platsen och är misstänkt för blåljussabotage.

ANNONS
|

Strax före halv nio på måndagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en brand i ett flerfamiljshus i Dingle i Munkedals kommun.

– Enligt inringaren ska det brinna med öppna lågor, säger William Kokkonen, teamledare vid SOS Alarm.

I larmet beskrevs att byggnaden evakuerades, men vid 20.50-tiden ska det enligt Mona Hedman, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Uddevalla, inte befinna sig någon i den aktuella lägenheten.

– Det är bekräftat att det brinner, men ingen är inne i lägenheten, säger hon.

Branden är under kontroll

Räddningstjänsten är på plats med fem enheter, men brandens omfattning är ännu inte klarlagd.

Vid klockan 21.40 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

ANNONS

– Vi håller på att ventilera ut rök nu, men vi kommer att avveckla från platsen inom en halvtimme ungefär, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

En person frihetsberövad

Även polisen larmades till platsen och stöttade räddningstjänsten i släckning- och räddningsarbetet. Enligt polisen brann det på bottenplan av en fastighet som har tre våningar. Alla personer som är skrivna på adressen uppges ha tagit sig ut.

– Det rör sig inte om några personskador och i nuläget vet jag inte vad som kan ha orsakat branden, men lägenheten är för närvarande under renovering. En person blev omhändertagen men jag vet inte skälet till detta än, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Väst.

Senare skriver polisen på sin hemsida att en man, som troligtvis inte har med branden att göra, har frihetsberövats. Han ska ha lagt sig i polisens eller räddningstjänstens arbete, varav en anmälan om blåljussabotage upprättades.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS