Larm om bombhot mot covid-mottagning

Ett bombhot ringdes in till en PCR-mottagning för covid-test i Borås under måndagseftermiddagen.
– Personen sa att byggnaden ska sprängas, vi utrymde omedelbart, säger primärvårdschefen Maritha Bäck. Polisen utreder hotet som grovt olaga hot mot grupp.

ANNONS
|

Det var vid 15:42 som larmet kom. Enligt räddningstjänsten rörde det sig om ett bombhot mot en testmottagning i Borås.

Polisen larmades och lokalen utrymdes omedelbart. Cirka tio personer arbetade på plats. Efter kl 17 kunde polisen konstatera att inget tydde på att hotet skulle verkställas.

– Vi har haft avspärrningar på plats och genomsökt byggnaden. Parallellt jobbar vi med andra tekniska åtgärder för att få klarhet i händelsen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Det finns inga uppgifter om att någon har kommit till skada i samband med händelsen, enligt polisen. Polisen hade vid 17-tiden ingen misstänkt eller gripen i samband med händelsen.

ANNONS

”Skakad”

Maritha Bäck är primärvårdschef på mottagningen.

– Hotet kom via telefonen. Personen sa bara: ”byggnaden ska sprängas”, sedan avslutades samtalet.

Då utrymde personalen lokalerna i väntan på att polisen skulle komma och genomsöka byggnaden.

– Det är klart att man är lite skakad, personalen får gå hem i den mån den kan ta sig härifrån, säger Maritha Bäck och syftar på det faktum att många av de anställda hade sina bilar parkerade innanför polisens avspärrningar.

Många poliser och annan blåljuspersonal kom till platsen, berättar Maritha Bäck.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och tycker att det är märkligt att hotet riktats mot oss. I den aktuella lokalen gör vi bara tester – vi har ingen vaccination mot covid-19 där om man nu skulle vara emot det, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS