Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larm om beväpnad man – jagades av gäng i Trollhättan

En man har jagats av ett gäng andra män genom centrala Trollhättan. Han ska ha haft ett pistolliknande föremål på sig och är nu misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen. Polisinsatsen pågår fortfarande.

En man i 25-årsåldern ska strax före klockan 12 ha jagats genom centrala Trollhättan av ett gäng andra killar. Någon gång under jakten ska han ha tagit fram något som polisen kallar ett ”vapenliknande föremål”.

– Det är ett föremål som liknar ett vapen, vi har inte ännu kunnat fastställa om det är ett riktigt vapen, en attrapp, en replika eller något som bara liknar ett vapen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesman.

Mannen försökte stoppa bilar för att ta sig bort från de som jagade honom. Polisen hade flera patruller på plats i området och vid 14-tiden pågick fortfarande en insats. Mannen som blev jagad greps av polisen och misstänktes initialt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen.

Polisen säkrade bevis, förhörde vittnen och spårade med polishundar på platsen. Man påträffade också ett vapenliknande föremål, som visade sig vara en knallpulverpistol. Den gripne mannen är därför nu misstänkt för försök till olaga tvång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.