Larm om översvämningar i Västsverige – tåg ställs in

Det var mycket vatten på vägarna runt om i Västsverige på tisdagen. På tågbanan mellan Varberg och Borås var situationen så illa att tågen tvingats ställa in. På onsdagsmorgonen rullar tågen återigen.

ANNONS
|

Snön smälter nu bort samtidigt som det regnar. Detta orsakar översvämningar på flera håll i Västsverige.

På tisdagen är tågtrafiken mellan Varberg och Borås inställd på grund av vattenansamlingar på spåren. Prognosen gäller resten av tisdagen, enligt Västtrafiks störningsjour. Bussar ersätter vissa avgångar.

– Prognosen är att tågen är inställda under resten av trafikdygnet, säger Johan Morsten på störningsjouren.

Strax innan klockan 19 på tisdagskvällen var prognosen att trafiken på Viskadalsbanan kommer vara igång vid 06:00 på onsdagsmorgonen. Redan vid 05 på onsdagsmorgonen gick tågen igen.

Även Hisingsleden mellan Säve depå och Tuvekrysset på Hisingen drabbades av en översvämning, som påverkade trafiken till och från Angered.

ANNONS

– Vid Säve depå är det mycket vatten, så där har vi skyddsfordon som drar ner hastigheten i båda riktningar. De arbetar med den översvämningen. Det är ett körfält i båda riktningarna som är påverkat, sa Marie Eriksson på Trafikledningscentralen i Väst tidigt på tisdagsmorgonen.

Söderut, på väg 906 mellan Snogge och Bergsäter, påverkades trafiken i båda riktningar av översvämningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS