Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/45

Ladugård helt övertänd i Olofsbo

Polis och räddningstjänst och ambulans larmades till en storbrand i Olofsbo strax utanför Falkenberg när en brand i ett uthus spred sig till en närliggande ladugård. Räddningstjänsten meddelade kort efter larmet att byggnaden inte gick att rädda men inga personer kom till skada.

Larmet om branden kom strax efter klockan nio på söndagsmorgonen och ett stort antal enheter larmades till en övertänd ladugård i närheten av Olofsbo camping.

– Byggnaden är helt övertänd och vi har ungefär 10 enheter ute på plats i nuläget. Men det står inga djur i ladugården och vi misstänker att branden har startat i ett litet uthus i närheten, sa Andreas Karlsson på räddningstjänsten Väst strax efter det första larmet.

Vid halv tio tiden konstateras att byggnaden inte kommer gå att rädda och släckningsarbetet koncentreras till att försöka förhindra spridning.

– Byggnaden kommer inte att gå att rädda och nu försöker vi skydda intilliggande byggnader. Men det var inga personer och inga djur i byggnaden och ingen har kommit till skada. Uppgifterna säger att det är en festlokal där det var bröllopsfest på lördagskvällen. Men folk på gården var ute och mötte oss när vi kom fram, säger Andreas Karlsson.

Personbilar kunde räddas

Själva brandförloppet gick mycket fort och på knappt under en timme hade byggnaden brunnit ner till grunden under kontrollerade former. Vid klockan 11 kunde de första enheterna börja lämna platsen.

– Det var en gammal träbyggnad och då går det fort men en del enheter har börjat packa ihop och lämna nu. Vi har ett par enheter kvar för kontroll men prognosen vi har fått är att vi ska vara klara till klockan halv tolv, säger Andreas Karlsson.

Under lördagen hölls en bröllopsfest i lokalen och ett stort antal bilar som stod parkerade utanför byggnaden kunde tack vare ett rådigt ingripande räddas.

– Ägaren själv har med hjälp av sin lastmaskin puttat åtminstone åtta bilar ut på åkern och på så sätt räddat dem. Så det var väldigt bra av honom och förhindrade mycket spridning, säger Andreas Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.