Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ladugård brann ner till grunden

Under onsdagen brann en större ladugård ner strax utanför Trollhättan. Kraftiga vindar medförde spridningsrisk och närliggande byggnader ska ha fått brandskador. Inga djur befann sig i ladugården.

Ett larm kom in vid 13.30-tiden under onsdagen, angående en brand i ladugård strax utanför Trollhättan.

– Det är en större ladugård som är fullt övertänd. Det är kraftiga vindar vilket medför en spridningsrisk, sa en larm-och ledningsoperatör på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Även polisen kallades till platsen för att hjälpa räddningstjänsten.

– Polisen är på väg till branden för att assistera räddningstjänsten. Enligt initiala uppgifter ska det inte finnas några djur i ladugården, säger Anna Göransson presstalesperson på Polisen Region Väst.

Vid 14.50-tiden uppgav räddningstjänsten att läget var under kontroll. Men styrkor fanns kvar på plats för att släcka branden.

– Spridningsrisken har minskat eftersom att ladugården har ramlat ihop, berättar Mona Hedman, inre befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Både brandstationerna från Vänersborg och Trollhättan var på plats och man lade sitt fokus på att se till att branden inte spred sig till närliggande hus.

– Vi sprutade vatten på byggnaderna bredvid för att förhindra spridning och det lyckades vi så bra som möjligt med, sa Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Räddningstjänsten bekräftade att det inte ska ha befunnit sig några djur i ladugården. Istället innehöll den någon form av maskiner och foder.

Branden ska inte ha medfört några personskador.

I samband med händelsen ska intilliggande byggnader ha fått brandskador. En anmälan om allmän vårdslöshet ska upprättas, enligt uppgifter från polisen.

– Där brinner fortfarande men läget är under kontroll. Vi tar hjälp av en grävskopa för att lyfta på takplattor och släcka på ställen som vi inte kommer åt annars, sa Peter Gustafsson vid 18.50-tiden.

Anledningen till branden är fortfarande oklar men en anmälan har upprättats för allmänfarlig vårdslöshet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.