Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Långa köer till badhusen när vädret sviker

Det dåliga vädret har inte släckt törsten efter bad och lek hos västsvenskarna, men sand mellan tårna har bytts ut mot kakel och klor. Så pass mycket att badgäster får köa för att ta sig in.

"Badbilder 2015" lär bli ett kort kapitel i västsvenska familjers fotoalbum - åtminstone om man bara räknar bad och lek vid stränder. Men det badas inte nödvändigtvis mindre den här sommaren. Det är bara det att badgästerna har flyttat in.

På badhuset Arena Skövde har man introducerat ett kösystem med principen en in, en ut, för att hantera anstormningen av badgäster. När en reporter från P4 Skaraborg besökte badhuset tidigare i veckan var det 111 personer före i kön med timlång väntan framför sig.

Vattenpalatset i Lerum har också infört ett kölappssystem den här sommaren.

– Det är vansinnigt mycket folk och efter lunchtid så kan man få vänta en stund för att det är så mycket folk, säger Tina Olsson på Vattenpalatset.

Stadsparksbadet i Borås har haft besökarsiffror på 1400 per dag några dagar under förra veckan, siffror som de inte alls når upp till när det är fint väder, enligt badmästaren Camilla Jaselius.

– Eftersom det är sådan kö i Lerum är det många från Göteborg som ringer hit och frågar ifall det är mindre här. Vi har ju också kö, men inte någon timlång kö, säger hon.

På Stadsparksbadet finns det dock inget kösystem som baseras på antalet personer i bassängen. Istället bildas kön vid kassorna som emellanåt kan ha svårt att hinna med strömmen av gäster.

Flera badhus i Göteborgsområdet håller stängt under sommaren för att renovera inför den kommande säsongen, bland annat Åbybadet och Kungsbacka simhall.

Kombinationen dåligt väder och att konkurrenter håller stängt gör att Frölundabadet får extra många gäster nu, menar badvärden Magnus Bernhardsson.

– Den här veckan har det varit ett ordentligt tryck. Vissa har haft stängt och renoverat, men vädret är den definitivt största orsaken. Om det är soligt så åker väl folk hellre till Delsjön eller Saltholmen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.