Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Långa köer efter olycka på E20

Fyra personbilar krockade på E20:an strax norr om Floda under tisdagsmorgonen. Olyckan ledde till att vägen stängdes av och det bildades långa köer. Halkan gjorde att insatsen tog längre tid än räddningstjänsten trott.

Enligt räddningstjänsten var fyra personbilar inblandade i den krock som skedde på E20 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen. Vägen var helt avstängd norrut i samband med olyckan.

– Det är någon form av kökrock, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats.

– Det är ingen som fått några allvarliga skador, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Det var nio personer och en hund som var inblandade i olyckan. Vid 8.40 meddelade polisen att några av de inblandade i olyckan hade förts till sjukhus för kontroll.

Köerna var fortsatt långa under morgonen.

– Vi har börjat släppa på trafiken och kommer lämna inom tio minuter, säger Joakim Hallin, räddningstjänstens larm-och ledningsoperatör strax innan 9-tiden.

Halkan gjorde att insatsen dröjde

Det dröjde däremot längre än räddningstjänsten trott. Polis och räddningstjänst kunde inte lämna platsen förrän strax innan 10. Anledningen var halkan.

De inblandade bilarna stod vid vägen, i väntan på att bärgas från platsen.

– Det var väldigt halt på platsen och man vågade inte öppna upp filen i och med att bilarna skulle bärgas, säger Joakim Hallin.

Därefter kunde trafiken rulla på igen.

– Trafikverket är meddelade, så de kan åtgärda det, säger Joakim Hallin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.