Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Lång väntan på egen park

Det tog närmare tio år att få till en skatepark i Kållered. I dag invigs den.

– Den är skön och den passar alla. Det finns olika saker att köra på, säger Noel Granhage.
– Jag gillar den. Även om skateparken inte är så stor så är den ändå inte för liten, säger Oliver Granhage.
Parken är byggd i betong och ligger strax innanför Ikeas varuhus i Kållered. Med en relativt liten budget på 1,5 miljoner kronor har ändå Mölndals stad och engagerade åkare från Mölndals skateboardförening skapat en samlingsplats för skejtarna i kommunen. Men det har tagit tid innan den väl stod klar.
– Frågan om en skatepark har diskuterats i närmare tio år. Den lyftes bort från Kållereds näridrottsplats. Vi har tittat på nästan varje tänkbar kvadratmeter i Kållered, men det har varit svårt att hitta en ledig och lämplig plats, säger Erik Rimsten, samordnare för kommunens samhällsarbete i Kållered.

Skateparken tar bara upp en del av den gamla grusfotbollsplan den är placerad på, så utrymme att växa på finns – om medborgare och politiker visar sig intresserade.
– Förslag på boulebana, BMX och stadsnära odling har kommit från boende i området. Vi ser gärna att olika ålderskategorier kan samsas och mötas här, säger Erik Rimsten.
– Och skejtarna använder gärna ett större område, säger Katharina Sterner från Mölndals skateboardförening, tillika förbundssekreterare i Sveriges skateboardförbund.

Trots att det finns större parker, som Actionparken i Göteborg och Stenkullen i Lerum, så har ändå en hel del åkare hittat till Kållered.
– Det är många som är här och åker. Det är nära till kollektivtrafik och gott om parkeringar vid Ekenleden, säger Katharina Sterner.
Nu har föreningen ett givet ställe att hålla till på och där den framöver även planerar hålla skateboardskola.
– Innan var vi mer en intresseförening. Nu får vi hålla på med det vi mest av allt vill, säger Katharina Sterner.

I dag klockan 13–15 kommer skateparken att invigas med bland annat tal, musik och tävling. Olle Sterling ska göra allt för att vara på plats.
– Jag har kört i flera år och är här minst två gånger i veckan. Jag tycker om att åka skateboard, säger han.