Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lär sig få bidrag från EU

Kungsbacka kommun utbildar personal i EU-kunskap. Några hundra tusen beräknas investeringen kosta. Samarbete och projektstöd är förhoppningsvis vinsten.
- Vi vill bli bättre på att dra nytta av kunskap och skaffa oss samarbetspartners inom unionen. Och man får inte glömma möjligheterna till projektfinansiering, säger Leif Erichson, kvalitetsstrateg vid Kungsbacka kommun.
Under 2008 ska runt 35 politiker och tjänstemän från kommunen lära sig mer om den europeiska unionen. Historie- och organisationskunskap varvas med genomgång av olika projektstöd, för ökade chanser i kampen om utvecklingspengar.
- I fråga om EU:s regionala utvecklingsfond konkurrerar vi mot andra svenska kommuner. Och i olika strukturfonder har vi konkurrens av andra EU-länder, säger Leif Erichson.
Resa till Bryssel
Utbildningen avslutas med ett studiebesök till Bryssel, för kunskapsfördjupning och kontaktknytande. Leif Erichson medger att resan är projektets kostsamma del.
- Jag kan inte säga en exakt summa, men det handlar om några hundra tusen, säger han.
Men trots kostnaden är han övertygad om att utbildningen är värd sina pengar.
- Sverige är med i EU och då ska vi vara delaktiga i samarbetsprojektet. Här har Sverige, och framför allt Kungsbacka, inte varit aktivt tidigare, säger Leif Erichson.