Bilden är en arkivbild från ett tidigare banarbete.
Bilden är en arkivbild från ett tidigare banarbete. Bild: Johan Nilsson/TT

Längre restider och ersättningsbussar väntar resande från Göteborg

Från och med den 27 juni till mitten av juli kommer banarbete pågå på Västra stambanan. Detta kommer att påverka tågtrafiken på Västra stambanan där avgångar både leds om och ersätts med buss.

ANNONS
|

På Västra stambanan mellan Göteborg och Alingsås har ett banarbete påbörjats som planeras att pågå fram till natten mellan 17 och 18 juli. Majoriteten av all tågtrafik som vanligtvis körs den sträckan leds antingen om eller ersätts med buss, meddelar både Västtrafik och SJ.

För Västtrafiks del är det framförallt västtågen mellan Göteborg och Alingsås som påverkas. SJ meddelar att för deras del påverkar det avgångar mellan Göteborg och Stockholm och nattågen mot Åre och Umeå.

– Vi kommer leda om vissa avgångar mellan Göteborg och Stockholm så att de går via Borås istället och då blir det något längre restid. Annars har vi ersättningsbussar mellan Alingsås och Göteborg, säger Lina Edström, presskommunikatör på SJ.

ANNONS

Nattågen kommer istället att avgå från Stockholm.

– Detta banarbetet har varit planerat länge så alla som köpt biljetter ska ha information om restider och ersättningsbussar på sin biljett, säger Lina Edström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS