Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har hittat bilder i de misstänktas telefoner och datorer som nu ­använts som bevis mot dem. Bild: Polismyndigheten
Polisen har hittat bilder i de misstänktas telefoner och datorer som nu ­använts som bevis mot dem. Bild: Polismyndigheten

Läkare riskerar mista legitimation efter knarkdom

142 plantor och flera kilo färdigställd cannabis hittades hos ett par på Orust under en husrannsakan för drygt ett år sedan. Kvinnan, som är läkare, riskerar nu sin legitimation efter att hon dömts för grovt narkotikabrott, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Det var under förra vintern som polisen grep en man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern efter att de genomfört en husrannsakan hos paret. Polisen slog till i deras bostad på Orust efter att de haft span på dem under en tid.

Enligt polisens avrapportering från tillslaget kunde de känna lukten av marijuana redan utanför dörren till de misstänktas hem. Och det blev ännu starkare när den misstänkte mannen öppnade dörren.

LÄS MER: Odlade kilovis med cannabis i hus på Orust - åtalas

LÄS MER: Döms till fängelse efter knarkodling i villan på Orust

Mannen erkände brott direkt, men kvinnan som är läkare nekar dock fortfarande och har sagt att plantorna tillhörde hennes sambo.

När polisen påbörjade sitt arbete framkom det allt mer att det handlade om en storskalig brottsverksamhet. I huset fann man två rum som var helt avsedda för att odla cannabis, totalt hittade polisen 142 plantor cannabis som ännu inte skördats. Dessutom gjordes fynd av 31 glasburkar med cannabis, redo att förbrukas.

Varken tingsrätten eller hovrätten trodde på kvinnans förklaring att de ovanligt höga elräkningarna berodde på ett intensivt jacuzzibadande och hon dömdes i somras till fängelse i ett år och sex månader. Mannen dömdes till fängelse i två år och tre månader.

Nu riskerar kvinnan att förlora sin läkarlegitimation på grund av domen.