Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läkare misstänker kollega för 49 felbehandlingar

Två läkare på Skaraborgs sjukhus i Skövde har anmält sin kollega som de anser har behandlat sina patienter fel. Hela 49 patienter finns med på listan.

Det handlar alltså om anmälningar mot en och samma läkare. I sin anmälan bifogar läkarkollegorna 49 patientfall som de menar drabbats antingen av behandlingsskador eller riskerat att bli skadade.

– Det är den största anmälning som jag varit med om, säger chefsläkare Marga Brisman till P4 Skaraborg

Sjukhuset har för tillfället slutat med den operationsmetod som den anmälde läkaren använt sedan 2004.

– Så gör vi när en metod eller apparat ifrågasätts. Sedan får man se om det återupptas igen eller inte, säger chefsläkare Marga Brisman till P4 Skaraborg.

Den anmälda läkaren arbetar kvar på sjukhuset, men jobbar för tillfället med andra arbetsuppgifter än tidigare, enligt chefsläkare Marga Brisman.

2014 fick Skaraborgs Sjukhus kännedom om ett fall med en patient där det kunde ha funnits brister i behandlingen. Fallet har anmälts enligt lex Maria, men svar har ännu inte kommit, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Ärendet har nu gått vidare till IVO, men Marga Brisman anser att ärendet behöver utredas av någon som inte har koppling till sjukhuset, skriver tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.