Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kyrkbyskolan kvar nästa år

Kyrkbyskolan får vara kvar – åtminstone hela nästa år. Efter starka protester backar politikerna. Föräldrarna är lättade över beskedet.

- Nu finns det i alla fall tid att få fram en handlingsplan för vart barnen ska hamna om skolan stängs, säger huvudklassombudet Anders Billing.

Förslaget om att lägga ned Kyrkbyskolan från och med läsåret 2010 har mött hårt motstånd från både föräldrar och lärare. Nu skjuts beslutet om en eventuell nedläggning fram.

- Det görs en utredning om hela Onsala pedagogiska enhet som måste bli klar innan vi kan fatta beslut om Kyrkbyskolan. Vi har sagt att den måste vara klar i december, säger Larry Söder, ordförande i grund- och förskolenämnden.

Har de starka reaktionerna fått er att ändra er?

- Ja, eftersom människor tycker att de inte fått tillräcklig med information om hur det ser ut i de andra skolorna i området tycker jag att vi ska vänta med att fatta beslut om skolan tills utredningen är klar.

Utredningen handlar om hur lokalerna i hela Onsala pedagogiska enhet ska anpassas när elevantalet sjunker. Att lägga ned Kyrkbyskolan skulle innebära en besparing på 160 000 kronor. Enligt Larry Söder går det att spara 200 000 kronor inom den pedagogiska enheten genom att minska lokalkostnaderna på andra sätt nästa år.

Så skolan får vara kvar hela 2010?

- Ja, men sedan får vi se hur det blir efter det.

Föräldrarna hoppas så klart att skolan ska finnas kvar även längre fram.

- Vi har fortfarande hopp om att de ska hitta ett annat sätt för att spara de här småpengarna. Många har valt Kyrkbyskolan för att barnen ska få en lugn miljö, försvinner skolan så finns inte det alternativet längre, säger Anders Billing.