Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinnojouren får extra tillskott

Snart får kvinnojouren ett extra tillskott i kassan. Pengarna ska gå till utbildning, en halvtidstjänst och en ny hemsida.

Efter många år med tung ekonomi och nedläggningshot ser kvinnojouren ljust på framtiden.

- Vi har flyt just nu, det känns roligt att arbeta, säger Maria Corneliusson (bilden), som sitter i kvinnojourens styrelse.

I våras delade socialdepartementet ut pengar till landets kommuner för att stärka arbetet med att hjälpa våldsutsatta kvinnor. Tillsammans med socialförvaltningen sökte kvinnojouren 650 000 kronor. Det formella beslutet om fördelningen av pengarna tas nästa vecka, men enligt Sigun Lilja, handläggare på länsstyrelsen i Halland, kommer Kungsbacka att få en stor del av bidraget de sökt.

- Jag kan inte säga en exakt siffra, men det blir en hel del, säger hon.

Pengarna ska bland annat att gå till en halvtidstjänst på kvinnojouren.

- Vi ska bli mer tillgängliga och det ska alltid finnas någon här i alla fall en dag i veckan. Vi kommer också att ha en fast telefontid. I dag kan vi inte alltid svara när kvinnor som vill ha hjälp ringer, säger Maria Corneliusson.

Hon är en av dem som starkast kritiserat kommunen för att de inte uppskattat kvinnojourens arbete tillräckligt. Men nu har den tidigare frostiga relationen mellan kvinnojouren och socialtjänsten tinat upp.

- Vi har fått mycket uppmärksamhet i media under året och kommunen verkar äntligen förstå vilket stort arbete vi gör. Nu har vi ett bra samarbete och jag tror inte att det kommer att bli några problem med ekonomin för oss framöver, säger Maria Corneliusson.