Kvinna på stöldturné – stal trädgårdstomtar

ANNONS
|

Efter en stöld på Comwell Varbergs Kurort den 25 september kom polisen kvinnan på spåren.

Hon fastnade på film från en övervakningskamera när hon misstänks ha tagit en väska som fylldes med smycken och skönhetsprodukter.

Kvinnan lämnade lokalen genom en dörr som var låst, inte genom den vanliga dörren. Stöldgodset hade ett sammanlagt värde på 9753 kronor.

Samma dag misstänks hon ha tagit matvaror på Willys för 799 kronor. Hon passerade ut genom självutcheckningskassan med hjälp av ett kvitto som en annan kund lämnat kvar.

Fem dagar senare larmades polis till ett bostadsområde med anledning av en kvinna som gick runt och tog saker i människors trädgårdar.

ANNONS

Kvinnan i 50-årsåldern greps och vid en husrannsakan hos henne hittades krukväxter, trädgårdstomtar och pynt, välkomstskylt och mattor med mera.

– Det är väl någon form av kleptomani, beskriver Jan Nicklasson, utredningschef på Varbergspolisen.

Stöldgods från Kurorten hade hon också i sin bostad. I polisförhör har kvinnan erkänt stölderna och sagt att hon tar saker när hon dricker alkohol och tar tabletter samtidigt.

Men stöldturnén tog inte slut här. Kvinnan ringde någon dag senare till polishuset och talade om att hon var på väg dit för att lämna tillbaka stöldgods.

Av bara farten, när hon lämnade polishuset, misstänks hon ha tagit en datorväska som glömts kvar utanför tingsrättens entré.

Datorväskan blev kvar utomhus efter ett mindre tumult inne i tingsrättens väntrum där vakter fick ta hand om en stökig man.

Kvinnan fastnade ännu en gång på film från en övervakningskamera då tingsrättens glasdörrar reflekterade henne.

Stöldgodset hittades senare gömt hos en anhörig. Datorn låg på vinden under isoleringen. Det hela slutade med att kvinnan till sist blev anhållen, häktad och åtalad.

Rättegången genomfördes i Varbergs tingsrätt nyligen och dom väntas tredje december. Förutom tre fall av stölder åtalades kvinnan även för fyra fall av häleri och ett fall av olovlig körning.

ANNONS
ANNONS