Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna i Nödinge väcktes – av främmande man i sovrummet

En kvinna vaknade och skulle stiga upp ur sängen för att gå till badrummet. Men lördagsmorgonen tog en obehaglig vändning för henne. I sovrummet stod nämligen en okänd man. Han misstänks nu för inbrott, men är fortfarande på fri fot.

Det var vid 05-tiden under lördagsmorgonen som den oväntade synen mötte kvinnan. Hon vaknade och behövde gå på toaletten, men insåg snart att hon inte var ensam i rummet.

– När hon går upp från sängen så märker hon att det står en främmande man där, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Exakt när mannen tagit sig in i bostaden är ett mysterium. Mycket tyder dock på att han inte gått in genom ytterdörren. Bostaden i fråga ligger på markplan, och kvinnan ska under den varma sommarnatten ha haft ett fönster öppet.

Lämnade bostaden

När mannen väl upptäcktes, på den tidiga morgonen, tog det dock inte lång tid innan han var försvunnen. Detta efter att kvinnan konfronterat honom.

– Hon skriker till eller något liknande, vilket gör att han lämnar hennes bostad. När hon sen går upp och tittar runt, märker hon att hennes laptop är saknad, säger Thomas Fuxborg.

Polis larmades sedan om händelsen, som rubriceras som inbrottsstöld. Ingen person var misstänkt eller gripen vid 08.30 på lördagen, och kvinnan ska inte ha drabbats av några fysiska skador i samband med inbrottet.

– Han har inte angripit henne på något sätt, men hon är såklart skärrad. Det är ju väldigt obehagligt att vakna och inse att det är en helt främmande person i ens bostad. Man vet ju inte hur länge han har varit där, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.