Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kvinna hittades död i villa i Uddevalla

En ung kvinna har hittats död i ett villaområde utanför Uddevalla. Under natten till måndagen anhölls en man misstänkt för mord alternativt dråp. Nu släpps han.

Kvinnan, som var i 25-årsåldern, hittades död vid lunchtid på söndagen men polisen gick inte ut med någon information om händelsen förrän sent på kvällen då en man greps misstänkt för inblandning. 
- På grund av vissa omständigheter togs en man med för förhör i söndags kväll. Under natten anhölls mannen, berättar Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Den man som tidigare var misstänkt för mord, alternativt dråp, har nu släppts. Kvinnan ska enligt uppgift till Aftonbladet ha hittats av en anhörig, men det är inget som Håkan Larsson vill bekräfta.

Tekniker undersökte bostaden

Under natten har en teknisk undersökning gjorts av bostaden.

- Teknikerna har varit på plats och avslutat där ute, säger Håkan Larsson.

I nuläget är mycket oklart om kvinnans död. När Bohusläningen är på plats under måndagsförmiddagen är polisens avspärrningar fortfarande kvar vid huset.

- Det är så obehagligt när det står poliser här. Vi vet inte vad som hänt men vi lider med de anhöriga, säger närboende till Bohusläningen.

Grova brott tar över

Under måndagsmorgonen lämnades fallet över till polisens avdelning för grova brott. På eftermiddagen meddelade vice chefsåklagare Caroline Fransson att mannen är släppt och att misstankarna mot honom har "minskat mycket".
- Det är den bedömning jag har gjort. Utredningen kommer att fortsätta, vilket är normalt i den här typen av ärenden. När jag fått svar från alla undersökningar kommer jag att fatta ett slutgiltigt beslut, säger Caroline Fransson.

Hon syftar framför allt på resultatet av obduktionen, vilket förväntas komma i början på nästa vecka.
Länge var polisen osäker på om ett brott verkligen hade begåtts, och den anhållne mannen nekade till brott under förhör. Enligt polisen fanns konstigheter på platsen som gjorde att polispatrullen blev misstänksam.

Varför rubricerar man det som mord när man inte ens är säker på att ett brott har skett?
- Man kan säga att vi har inget mellanting som är riktigt bra. För att kunna använda oss av alla lagliga möjligheter vi har får vi ta till mord, för att få tillgång till hela verktygslådan, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

Senare på kvällen meddelades det att man inte längre misstänkte att det låg något brott bakom kvinnans död. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.