Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvinna hittad död i Kungälv - misstänkt mord

Under fredagseftermiddagen hittades en kvinna död i sin bostad i Romelanda i Kungälvs kommun. Senare kunde en man gripas som nu anhållits av åklagare. Kvinnan är fortfarande inte identifierad, men polisen tror sig veta vem hon är.

Det var vid 17-tiden på fredagseftermiddagen som en kvinna påträffades död i sin bostad i Kungälv. Det ska från början ha varit ett sjukdomsfall och ambulans skickades till platsen på grund av hjärtstopp. Men väl på plats tillkallades polisen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Polisen tillkallades till platsen för bedömning. Eftersom det oklart vad som orsakat dödsfallet och så pass stökigt på platsen, rubriceras händelsen som mord alternativt dråp, säger Ulla Brehm presstalesperson vid polisen i Region Väst.

En man gripen – misstänkt för mord

Drygt en och en halv timme efter att kvinnan påträffades död greps en man i 40-årsåldern. Under fredagskvällen delgavs han misstanke om mord alternativt dråp. Mannen har förts till krimjouren i Göteborg för förhör.

– Vi hittade honom snabbt, tack vare gott spaningsarbete, säger Ulla Brehm. 

Enligt vad GP erfar känner de två inblandade varandra. Den närmare relationen håller polisen på att kartlägga. De två bor dock inte tillsammans.

Den knappt 40-årige mannen greps i sin egen bostad.

– Nu fortsätter vi utredningsarbetet, för att få klarhet i vad som egentlig hänt, summerar Ulla Brehm.

Den man som greps under fredagen anhölls av åklagare under lördagsförmiddagen, och ytterligare en man hämtades till förhör. Den senare släpptes senare på fri fot. 

– Vi kan inte lämna ut fler uppgifter nu på grund av förundersökningssekretessen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Kan inte fastställa identiteten på den döda

Under natten mot lördag pågår fortfarande ett arbete om att fastställa identiteten på den avlidne kvinnan. 

– Det jag kan säga är att man arbetar med att få fram identiteten på den avlidne. En teknisk undersökning pågår och vi har inlett en förundersökning om mord, säger Thomas Gorner vid polisen i Region Väst. 

Under lördagsförmiddagen meddelade polisen att man ännu inte kunnat fastställa den döda kvinnans identitet, men att man tror sig veta vem hon är.

Polisen kommer under söndagen att fortsätta den tekniska undersökningen på platsen för det misstänkta brottet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.